Jo Laumen

Inmiddels ben ik al behoorlijk wat jaartjes dirigent bij Fanfare “Broekhuizenvorst & Ooyen” Ik ben afkomstig en woonachtig in Echt, getrouwd met Angelien en vader van Eline en Jasper. In Echt ben ik ook mijn muzikale loopbaan gestart, bij fanfare “St Joseph” te Pey-Echt. Mijn eerste muzieklessen volgde ik bij Kreato in Thorn, eerst als hoornist, later als tubaïst . Na de middelbare school vervulde ik mijn dienstplicht bij het “Fanfare Orkest van de Kon. Landmacht” destijds “Geniekapel” in Vught. Ik studeerde met zeer goed gevolg af aan het conservatorium van Maastricht bij Sef Pijpers en Pierre Kuypers, met als hoofdvakken Harmonie-en Fanfare directie en Tenortuba. Een aantal masterclasses en workshops maakten ook deel uit van mijn studie. Ter afsluiting van mijn opleiding dirigeerde ik het “Fanfareorkest van de Kon. Landmacht”.

Momenteel ben ik leerkracht en vakleerkracht muziek aan de basisschool. Vanuit die achtergrond probeer ik de jeugd kennis te laten maken met de muziek in het algemeen en de blaasmuziek in het bijzonder. Vanuit mijn eigen lespraktijk voor koperblazers probeer ik de jonge muzikant klaar te stomen voor zijn muzikale toekomst. Ook de muzikanten die (bij)scholing willen op praktisch en theoretisch niveau maken hier deel van uit. Verder treed ik vaker op als gastdirigent en jurylid bij solistenconcoursen.

Vanuit mijn huidige functie als dirigent ben ik altijd op zoek naar een omvangrijk programma waarbij er naast concertwedstrijden, kampioenswedstrijden, topconcoursen en het Wereld Muziek Concours ook nog ruimte is voor ontwikkelingen en vernieuwingen van de blaasmuziek. Promsconcerten, filmconcerten, entertainmentconcoursen en concerten met bekende popartiesten en solisten hebben in het verleden al onder mijn muzikale leiding plaatsgevonden.

We hebben in Broekhuizenvorst een mooie fanfare, waarbij het muzikaal belang en het verenigingsbelang hoog in het vaandel staan. Laten we hier heel zuinig op zijn…….

Jo Laumen