Jeugdorkest BMBM

Als onderdeel van de opleiding heeft de fanfare in samenwerking met drie andere verenigingen een jeugdorkest, genaamd Jeugdorkest BMBM. Het jeugdorkest bestaat uit de jeugd van de fanfarekorpsen uit vier dorpen:

Uit de beginletters van deze dorpen komt de naam van het jeugdorkest voort. Voor deze fanfarekorpsen is het moeilijk om een eigen goed draaiende jeugdfanfare te hebben, omdat het aantal jeugdleden per vereniging te klein is om een eigen orkest op te zetten.

Het jeugdorkest is een leersituatie als opstap voor de fanfare, omdat de stap van de opleiding naar de ‘grote’ fanfare in veel gevallen heel groot is. De jeugdleden kunnen daarom eerst op een leuke ervaring op doen in het jeugdorkest.

BMBM geeft tijdens het seizoen enkele concerten en sluit het seizoen traditiegetrouw af met een 8-daagse concertreis naar Luxemburg.

Meer informatie en het laatste nieuws over het jeugdorkest is te vinden op de website van BMBM.