Bondsconcours 2017

De leden van de fanfare hebben besloten om eind 2017 op bondsconcours te gaan. Tijdens een openbaar concert wordt de vereniging beoordeeld door een deskundige jury. De uitgevoerde werken komen uit een register, samengesteld door de KNMO. Met name de jonge leden vinden dat het tijd wordt om concourservaring op te doen en willen graag weten op welk peil de vereniging bij een objectieve en deskundige beoordeling staat.

Onze vereniging treedt op in de derde divisie. In 2010 hebben we voor het laatst deelgenomen aan een concours en zijn toen van de derde naar de tweede divisie gepromoveerd. Omdat we een relatief groot aantal leden zonder concourservaring hebben, is besloten, ook deze keer in de derde divisie op te gaan.

Op concours gaan betekent nogal wat. Van de leden individueel en ook van het collectief wordt veel verwacht. Het is zaak om concertervaring op te doen en je ook tijdens de voorbereiding te laten beoordelen.